logo220

Volg ons:
 
facebook       twitter

jenevermuseum

 

Hasseltse Jeneverfeesten 2022

Wij hadden vrij vroeg besloten dat het bestuur naar de Hasseltse jeneverfeesten zou gaan.
Zeker omdat wij daar wilde overnachten en de prijzen van de kamers steeds hoger worden als je dichter bij de datum komt.
Zaterdagochtend arriveerden we in Hasselt. We hadden het ontbijt overgeslagen, zodat voor een aantal van ons de mis in de kerk als eerste op het programma stond.
Deze mis duurde 45 minuten en onder gezang van een groot gemengd koor liepen wij naar buiten. Achter de lokale harmonie aan richting de universiteit waar de mensen geïntroniseerd werden. Ook Jan Bostelaar werd geïntroniseerd als Ridder van de Hasseltse Jenever.

We moesten even wachten tot de regen was afgelopen, maar om 15:10 richting het Jenevermuseum in de Witte Nonnenstaart. Daar werd de nieuwe jenever gepresenteerd.


Nadat we die geproefd hadden gingen in optocht naar het borrelmanneke.
We hadden een speciaal manteltje gemaakt voor het 10-jarig jubileum van ons gilde.

Deze werd omgehangen inclusief de houten medaille.
En door een mirakel schenkt het borrelmanneke in plaats van water, jenever. Dat is dan altijd een beetje dringen maar uiteindelijk hebben wij een glaasje mogen proeven.

Ons hotel lag op nog geen 100 meter dus eerst even inchecken en de kamer bekijken. Toga uit en klaar maken voor het diner die in de Smaaksalon in buffetvorm werd geserveerd.

Rond 22:00 gingen de meeste wel naar huis of hotel.
Wij lieten het Hasseltse nachtleven even links liggen om bijtijds naar bed te gaan.

Volgende ochtend een heerlijk ontbijt, spullen pakken en terug naar Schiedam.

Volgend jaar weer!